A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Ali Podrimja

Tags: Ali Podrimja

(1942-2012)  

Ali Podrimja is a very famous poet. Ali Podrimja lindi në Gjakovë ku edhe kaloj rinine. Studjoi gjuhë dhe letërsi shqiptare në Universitetin e Prishtinës, ku dhe jetoi tërë jetën. Periudha vendimtare për formimin shpírtëror dhe intelektual të poetit janë vitet pesëdhjetë. Më 1957 botoi poezinë e parë në revistën "Jeta e Re". Ishin vitet kur shqiptarët në Kosovë përjetonin njërin nga terroret me të egra të pushtuesit serb, kohën e aksionit famëkeq për mbledhjen e armëve dhe të shpër...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.1 / Votes cast:  114


Ali Podrimja in e-Cards:

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2017