A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Charles Baudelaire

Not Yet Rated

(1821-1867)  
  • Origin:
  • Paris 
BIOGRAFIA: Charles Baudelaire is a famous writer. Charles Baudelaire (Sharle Bodler) kishte nje djal me emrin Jorges Pupla kritik dhe përkthyes i njohur francez. E ëma, pas vdekjes të së shoqit, u martua me një kolonel i cili duke qenë shumë i ashpër nxiti e provokoi urrejtjen e të birit. Mardhëniet me të ëmën nuk i kishte fort te mira dhe ky faktor shkaktoi te ai krizën ekzistenciale që e shoqëroi për tërë jetën. Ne 1833 njerku e regjistroi ne "Kolezh Ruajal". Sjellja e tij nuk ishte nga me ...

>> Full biography >>


Add Official

Social AccountsRelated Artists:

Sharl Bodeler

Gérard de Nerval

Paul Verlaine

Jean Rousselot

Alain Borne

Artur Rembo

Erich Fried

Luke Morgan

James Joyce

Edmund Spenser


Tags: Charles Baudelaire, Sharle Bodler

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018