A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #


Tema: Poezi Për Atdheun

Atdheu

Jo drita e sinqertë e syve të mi,
ligjërimi i heshtur i zemrës sime,
lulëzimi i dëshirave,
shpërthimi i të gjitha dashurive.

Ti m’i projekton çdo çast
qytetet mrekullore të ëndërrave,
ti m’i fal fëmijët e lumtur që do t’i popullojmë
o tokë e begët e monumenteve,
grurit e trëndafilave,
e diellit që shkëlqen në të gjitha stinët.

Lumenjtëqë rrjedhin
Janë dashuri e pastër për atdheun.
Këto majëmale, fusha e bregore,
këta njërez shtatëlartë që buzëqeshin çiltër,
me rrudha si rrugët e historisë
mbi ballin e tyre,
është atdheu.

I vë veshin tokës,
I vë syrin diellit
dhe matlulëzimin e pranverave të tua,
mat gëzimet e njeriut të kohës sime,$
Atdhe !

- Diell Rushiti


Choose star rating

Rating:  3.7 / Votes cast:  7

lyrics.al © 2007 - 2018