A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Edmund Spenser

Tags: Edmund Spenser

(1552-1599)  

Edmund Spenser is a famous poet. Edmund Spenser ishte i njohur për "The Faerie Queene", një poezi epike dhe alegori fantastike që feston dinastinë Tudor dhe Elizabetën I. Ai njihet si një prej artizanëve kryesorë të vargut të sapolindur modern anglez dhe shpesh konsiderohet si një nga më të mëdhenjtë poetë në gjuhën angleze. Ai ishte thellësisht i prekur nga mitologjia irlandeze e fajeve, të cilën e dinte nga shtëpia e tij në Kilcolman dhe ndoshta nga gruaja e tij irlandeze Eliz...

>> Full biography >>


Not Yet Rated


Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018