Add Lyrics
  Add Poems
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Fan Noli

Tags: Fan Noli, Fan S. Noli, Ibrik Tepe, Fan Stilian Noli

(1882-1965)  

Fan Noli is a very famous poet. Lindi në Qytezë (turqisht: Ibrik Tepe), fshat shqiptar në Trakë, jo shumë larg nga Edreneja. Si disa fshatra të tjera të asaj krahine të banuar me shqiptarë, Qyteza kishte ruajtur me kohë gjuhën, doket dhe kostumet e të parëve. Noli e mbante fisin e vet me prejardhje nga Qyteza e Kolonjës. I ati, Stiliani, ndonëse trashëgoi një pronë tokë, nuk u mor me bujqësi, po shërbeu si psalt në kishën e fshatit. E ëma, Maria, ishte shtëpiake. Familja u shtu...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.3 / Votes cast:  378

Disqus Comments
lyrics.al © 2007 - 2017