A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Heinrich Heine

Not Yet Rated

(1797-1856)  
  • Origin:
  • Düsseldorf 
BIOGRAFIA: Heinrich Heine is a famous writer. Christian Johann Heinrich Heine ishte një poet gjerman, gazetar, eseist dhe kritik letrar. Ai është më i njohur jashtë Gjermanisë për poezinë e tij të hershme lirike, e cila ishte e vendosur në muzikë në formën e Lieder (këngë artistike) nga kompozitorë si Robert Schumann dhe Franz Schubert. Ajet dhe proza më vonë e Heine dallohen nga mendja dhe ironia e tyre satirike. Ai konsiderohet pjesë e lëvizjes së Gjermanisë së Re. Pikëpamjet e tij radikal...

>> Full biography >>


Add Official

Social AccountsRelated Artists:

Bertolt Brecht

Johann Wolfgang Von Goethe

Hermann Hesse

Rainer Maria Rilke

Erich Fried

Guillaume Apollinaire

James Joyce

Charles Baudelaire

Alessandro Manzoni

Edmund Spenser


Tags: Heinrich Heine, Heinrih Heine

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018