A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Hil Mosi

Tags: Hil Mosi, Hilë Mosi

(1885-1933)  

Hil Mosi is a popular poet. Hilë Mosi lindi ne vitin 1885, biri i Mark Mosit, qe ndër atdhetarët më të vlefshmit, që nga mbarimi i shekullit të XIX luftuan për idenë kombëtare, duke dalur nëpër male me pushkë në krah dhe duke shpërndarë në kohën e robërisë libra shqip dhe flamuj me rrezik gijotine. Vdiq në Tiranë në shkurt e vitit 1933 dhe u varros në Shkodër. Poet luftëtar e publicist, patriot dhe demokrat, figurë politike e njohur e periudhës para e pas Pavarësisë. Pjesë ...

>> Full biography >>


Not Yet Rated


Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018