A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tema: Poezi Për Atdheun

Ra Si Yll Po Su Shua

veshtroi princesha krenare
ne çdo kulle e nghdo kamare
si te fundit roje rane
gjdo pellembe me gjak e lanë
dhe e vetme ajo mbeti
permbi kulle porsi deti
që i hedh dallget ne rere
turqit u versulen te tere
qe ta zene yllin te gjalle
po a zihet ylli valle?
ja argjiroja e shpejte
tok me foshnjezen e vet
u vertit si zog ne erë
nga kalaja ne humerë
shkëmb me shkëmb seq u copetua
ra si ylli po su shua
dhe kujtoi ky shkemb i bardhe
se femija saj mbet gjalle
dhe që foshnjen ta mekoje
qumesht zuri te pikoje

- poem written by Ismail Kadare


- Submitted by Nadina Qenaj -

Choose star rating

Rating:  4.8 / Votes cast:  813

lyrics.al © 2007 - 2018