A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
James Joyce

Not Yet Rated

(1882-1941)  
  • Origin:
  • Dublin 
BIOGRAFIA: James Joyce is a famous writer. James Augustine Aloysius Joyce është një autor irlandez i cili konsiderohet si një nga autorët më me influencë në fillimet e shekullit XX-të. Ai është i njohur me për romanin e tij "Uliksi" (1922), me veprën e shumë diskutuar "Fineganë zgjohuni" (1939, përmbledhjen me tregime të shkurtra "Dublinasit" (1914), si dhe romanin gjysmë autobiografik "Portreti i artistit në rini" (1916). Megjithëse pjesën më të madhe të jetës së tij e jetoi jashtë Irlan...

>> Full biography >>


Comments

(0)

Add Official

Social AccountsRelated Artists:

Mark Strand

Bertolt Brecht

Marin Sorescu

Ezra Pound

Guillaume Apollinaire

Charles Baudelaire

Federico García Lorca

Alessandro Manzoni

Gabriel García Márquez

Luis Garcia Montero


Tags: James Joyce, Xhejms Xhojs

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018