A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Jeronim De Rada

Tags: Jeronim De Rada, Jeronin De Rada

(1814-1903)  

Jeronim De Rada is a very famous poet. U lind në Makia të Kalabrisë mësimet e para i kreu në kolegjin e Shën Adrianit të Shën Mitër Koronës. Më 1834 shkoi për të studiuar drejtësi në Napoli, ku mori pjesë gjallërisht në lëvizjen politike dhe kulturore të kohës. Më 1848 nxori të parën gazetë shqiptare "L'Albanese d'Italia", në të cilën shprehu pikëpamjet e tij për ngjarjet e kohës. Pas dështimit të revolucionit më 1848 e mbylli gazetën dhe i zhgënjyer u tërhoq në fshatin e tij të lindj...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.7 / Votes cast:  66

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018