A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Jorge Luis Borges

Tags: Jorge Luis Borges

(1899-1986)  

Jorge Luis Borges is a famous poet. Ngjarjet më të rëndësishme mbi biografinë e tij janë te lidhura ngushtë me disa nga paraardhësit e tij. Duke qenë se rrjedh nga një familje studiuesish dhe ushtarakësh Borges zgjodhi letërsinë megjithëse e pati një peng të madh për shumë kohë faktin që nuk zgjodhi ushtrinë. Nga 1914 deri 1921 jetoi bashkë me familjen nëpër Evropë. Kreu studimet fillimisht në Gjenevë e më pas në Spanjë, ku njohu më mirë letërsinë dhe shkroi disa nga poezitë e tij ...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  5 / Votes cast:  3

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2017