A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Meda

Origin: Deqan  
Age: 38
Birthday: 15 June 1979
Zodiac sign: Binjaket

Music genres: Modern Traditional Folk Ballads Traditional Wedding

Meda is a very famous singer. Mehedin Përgjeqaj u lind në Hajvali të Prishtinës. I ati i tij Hasani, rrjedh nga një familje e Lumbardhit të Deqanit. Pasi Hasani kreu shkollimin në Prishtinë, u punësua në Minjerën e Kishnicës dhe iu nda një banesë në Hajvali, ku Hasani disa kohë veproi dhe jetoj në Hajvali. Ai ka tre fëmijë dy djem edhe një vajzë. Këngën e kanë traditë të përcjellur brez pas brezi: Ka kënduar babai i Hasanit (gjyshi i Medes), ka kënduar dhe ka qenë këngëtar i shquar babai i Medes Hasani. Meda është një këngëtar nga këngët e dashurisë dhe shitur rreth 100.000 me CD Prap Të Dua ("Unë të dua"). CD përfshin Këtë këngë dhe goditi Qka ka Zemra ("Çfarë ka zemrën time"), ku ai punoi për rreth një vit. Këto ishin dy Video clips ndërruar. Mehedin Pergjegjaj jeton në Stuttgart. Babai i tij, Hasan Pergjegjaj ishte gjithashtu një muzikant i suksesshëm dhe producent është tani në muzikë ndërmarrjes së prodhimit EmraCom. Për më tepër, "Meda" në gojën e popullit të Kosovës tani më i lartë i paguar rregullisht këngëtar pop dhe mbush sallat evropiane koncert. Ne vitet 80-ta, Meda dhe Shemsedini dy vëllëzërit si dy zogj pëllumbash nisën këngën e tyre burimore dheshumë shpejt u u bënë të dashur për artdashësit e këngës. Atë botë ata ishin më të pranishmit në Radio dhe Televizion, atëherë RTP. Si shumëshqiptarë atë botë nga dhuna e imponuar e pushtuesit edhe familja Përgjeqaj u detyrua të merr rrugën e mërgimit dhe u vendosen në Bad Krosingen të Gjermanisë, ku shpejt iu njoh statusi dhe u integruan në shoqërinë gjermane. Ata filluan dikush me punë dikush në shkolla, kurse Meda u përcaktua për ruajtëjen dhe kultivimin e traditës sonë kulturore. Ai iu kthya këngës fillimisht folklorike, ku me ëndje këndonte për legjendarin tonë Adem Jasharin, UÇK-në, e të cilat ngjallën shumë simpatinë e tij tek artdashësit mërgimtarë. Më pas Meda zgjodhi muzikën "popullore", të cilën e kultivoi me mjeshtri të rrallë dhe përfitoj dashamirët e këngës. Ai sot është shumë i dashur dhe i kërkuar për publikun. Ka më së shumëti inçizime dheka shpërnda më së shumëti këngët e tij. Ka marrë pjesë në festivale, koncerte, dasma, e mbrëmje rinore. Të gjithë e duan Meden, ai është këngëtar, veprimtarë dhe humanist, ka ndihmuar gjithkund skamnorët dhe të dëmtuarit nga lufta. Muaj më parë Meda me kontributin e tij ka ndërtuar katër shtëpi për të dëmtuarit nga lufta. Meda, ka agjencionin e vet Produkcioni Muzikor "DUKAGJINI" në Bad Krosingen të Gjermanisë, ka rregulluar një standart të mirë jetese në Kosovë dhe Gjermani. Në fillim gushti Meda u martua me një vajzë që ai ka zgjedhur në Suedi, një mërgimtare shqiptare mjaft e bukur dhe e emancipuar. Meda bëri dasmë në "HOTEL GRAND" në Prishtinë në përcjellejen e estrades Kosovare, si sinjal që tregon se "Meden e duan të gjithë." A i Ka 2 djeme: Aldionin Lorisin dhe vajzen Rejhanen.

» Edit Bio »

Submissions by:  QAMILE    xoniii    fitore91    NoraKS    Laaddaa    kaltra    ALDOooo    elaaLiinna  

Choose star rating

Rating:  4.8 / Votes cast:  1133

  • Find Meda on social networks:


More news about Meda »
lyrics.al © 2007 - 2017