A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Migjeni

Tags: Migjeni, Milosh Gjergj Nikolla

(1911-1938)  

Migjeni is a very famous poet. Millosh Gjergj Nikolla ─ ky është emri i tij i vërtetë, se Migjeni, është pseudonimi ose emri i tij i pendës. Ishte poet dhe prozator shqiptar i shquar i viteve 1930. Migjeni konsiderohet si një ndër shkrimtarët më të lexuar e më të rëndësishëm të letërsisë shqipe të shekullit të 20-të. Për epokën ishte një zë krejtësisht novator nga brendia dhe forma dhe ndikimi mbi letërsinë shqipe të kohës ishte i madh. Konsiderohet që Migjeni kaloi nga një...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.8 / Votes cast:  400


Migjeni in e-Cards:

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018