A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Naim Frashëri

Tags: Naim Frashëri, Vellezrit Frasheri

(1846-1900)  

Naim Frashëri is a very famous poet. Naim Frashëri rridhte nga një nga dinastitë që dalin nga dera e madhe Frashëri, ajo e Dakollarëve ose e Dulellarëve. Eshtrat e tij janë sjellë në Shqipëri. Ishte poeti më i madh i rilindjes kombëtare shqiptare, atdhetar, mendimtar dhe veprimtar i shquar i arsimit e i kulturës shqiptare. Jeta: Në vendlindje bëri mësimet fillore dhe nisi të mësonte persishten pranë teqesë bektashiane. Më 1865 familja u shpërngul në Janinë, ku bashkë me vëll...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.3 / Votes cast:  995


Naim Frashëri in e-Cards:

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2017