A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Pashko Vasa

Tags: Pashko Vasa

(1825-1892)  

Pashko Vasa is a very famous poet. Pashko Vasa quhet ndryshe edhe Vaso Pashë Shkodrani. I ati quhej Mhill (Hilë) Gjokë Vasa, kurse e ëma Drande Gjegja, e motra do ishte e ëma e Imzot Luigj Bumçit. Të parët e fisit të tij, nga i ati, ishin shpërngulur prej Mirdite dhe ishin shvendosur në qytet, n'atë shtëpí ku sot është shtëpia-muzé e Pashko Vasës. Pasi kreu mësimet e para në vendlindje, shërbeu si sekretar i konsullatës britanike nga 1842 gjer më 1847, ku pati mundësinë me përmirs...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.3 / Votes cast:  47


Pashko Vasa in e-Cards:

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018