A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Paul Verlaine

Tags: Paul Verlaine

(1844-1896)  

Paul Verlaine is a famous poet. I lindur në Metz, Verlaine u arsimua në Liceu Impérial Bonaparte (tani Lycée Condorcet) në Paris dhe më pas mori një post në shërbimin civil. Ai filloi të shkruante poezi në moshë të hershme dhe fillimisht u ndikua nga lëvizja Parnassien dhe udhëheqësi i saj, Leconte de Lisle. Poema e parë e publikuar nga Verlaine u botua në vitin 1863 në La Revue du progres, një botim i themeluar nga poeti Louis-Xavier de Ricard. Verlaine ishte një frekuentues i...

>> Full biography >>


Not Yet Rated


Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2018