A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Robert Aliaj
  • Origin:
  • Tiranë 
  • Residence:
  • Belgjikë 
  • Age:
  • 58
Choose star rating

Rating:  3.8 / Votes cast:  105
Music genres: Pop Easy Listening

Robert Aliaj is a very famous singer. Jeton dhe punon në Bruksel dhe Tirane, Dragot jo vetëm që filloi si piktor, por edhe piktura e tij ishte pika e nisjes për të gjitha aktivitetet e tjera që ai shfaqi. Në fund të viteve 90, pas një karriere të gjatë si këngëtar, Robert Aliaj u ndal me muzikën për t'u rikthyer në pasionin e tij të parë si piktor artistik. Puna e Dragorit është figurative dhe bën përdorimin e gjerë të teknikave nga fotografia, televizioni dhe filmi. Subjektet e pikturave të tij variojnë zakonisht nga politika në Shqipëri, deri në banale. Për një kohë ai braktisi pikturën plotësisht për të bërë pantallona të shkurtra dhe video. Tani shumë vite më vonë në Bruksel, ai është i fokusuar veçanërisht në një hulumtim multimedial, duke eksperimentuar me fotografinë, duke lëvizur imazhe, animacione, tinguj dhe pikturë, pa humbur cilësinë piktoreske. Vëmendja e tij e ndan veten midis një kurioziteti kritik të skenës artistike në Evropë dhe një interes të përtërirë për ndryshimin terapeutik të shokut të shpejtë, të cilin shteti shqiptar ia ka nënshtruar. Merr pjese ne spektakle te realizuara nga TV Klan si "Dance With Me".

Në Dhjetor 1987, Robert Aliaj, Francesk Radi & Gramoz Burba marrin pjesë në Festivali i 26-të në RTSH me këngën "Tre Vëllezërit".

Në Dhjetor 1989, Robert Aliaj merr pjesë në Festivali i 28-të në RTSH me këngën "Jetës Fali Zemrën".

Në Dhjetor 1992, Robert Aliaj merr pjesë në Festivali i 31-të në RTSH me këngën "Valsi I Panjohur".

» Edit Bio »

» Song Lyrics »

lyrics.al © 2007 - 2018