A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Silvia Plath

Tags: Silvia Plath, Sylvia Plath

(1932-1963)  

Silvia Plath is a famous poet. Sylvia Plath ishte poete, romansiere dhe noveliste amerikane e lindur më 27 tetor 1932 në Boston. Ajo është më e njohur për poezinë e saj, poashtu ka shkruar edhe një roman gjysmë autobiografik, The Bell Jar me pseudonimin Victoria Lucas, në të cilën ka përshkruar luftën e saj me depresionin. Së bashku me Anne Sexton, Plath bënë një lëvizje të re në poezinë amerikane, në drejtimin të cilin e filluan Robert Lowell dhe W.D. Snodgrass. Plath u bë e ...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  5 / Votes cast:  4

Add an e-Card
lyrics.al © 2007 - 2017