Add Lyrics
  Add Poems
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Xhorxh Gordon Bajroni

Tags: Xhorxh Gordon Bajroni, Lord Byron, George Gordon Byron

(1788-1824)  

Xhorxh Gordon Bajroni is a famous poet. Lindi në një familje aristokrate të varfëruar. Kur ishte dhjetë vjeç, me vdekjen e xhaxhait të tetë, Bajroni trashëgoi titullin Lord dhe pallatin e çifligun Newstead Abbey. Në moshën madhore zuri vendin që i takonte në Shtëpinë e lordëve. Më 1801 Bajronin e dërguan në Harrow, në shkolle, ku studioj gjuhët greke e latine, historinë dhe letërsinë angleze. Këtu ju spikaten ato cilësi të karakterit që i ruajti gjithë jetën : serioziteti dhe zotësia t...

>> Full biography >>


Choose star rating

Rating:  4.1 / Votes cast:  121

Add an e-Card

Disqus Comments
lyrics.al © 2007 - 2017