Wednesday, April 1, 2020
Lajme

Analize e mocionit të shkarkimit për seancen e jashtëzakonshme

Ardian Ahmeti i diplomuar ne Shkenca Politike dhe ne Sociologji, tani student i masterit jep një analiz për situaten politike që ka kapluar vendin në kohe pandemie lyrics.al

Loading...

Analize e mocionit

Per ata qe nuk e dine pse u shkarkua Albini, Albini u shkarku per dy arsye : per takse dhe per me pak rendesi per shkarkimin e ministrit Veliu.

E para: Per takse sepse SHBA-te kerkonin me kembngulje heqjen e takses te plote pa zevendesim me reciprocitet qe e kerkoi njeriu i Trumpit, Grenelli, ndersa Albini kerkonte ta zevendesoje me reciprocitet ndoshta me te drejte.

Jo rastesishte ambasadori z.Kossnet shkruan: “Jam i kënaqur të shoh që Kuvendi do të mbajë nesër seancën për votimin e mocionit. Siç i kam thënë kryeministrit sot, është e rëndësishme që Kuvendi dhe të gjitha institucionet e Kosovës të respektojnë Kushtetutën”, ka shkruar Kosnett në Twitter, qe e perkrahi edhe Grenelli, te gjithe te tjerve mundemi ti themi jo, por jo SHBA-ve per takse.

E dyta: Nuk shkarkohet nje minister ne gjendje pandemie, per nje shprehje te mendimit lidhur me gjendje te jashtzakonshme, lirja e fjales eshte vler e demokracise, qe pohoj me te drejte edhe z.Quni se ndoshta edhe ai do te thoshte nje gje tille pas konsultimit me expert te fushes.

Albini ndoshta per mos pjekuri politike per dilemat e gjendjes se jashtzakonshme per Covid-19 ndoshta keshilltaret i ka pasur jo profesional, nuk e di pse eshte paniku per kete gjendje, ndoshta presidenti do te dergonte ne kuvend dekretin per shpallje te gjendes se jashtzakonshme por do te ishte ne duar te kuvendit qe ta shpallte gjendjen e jashtzakonshme me 2/3 te deputetve (neni 131 pika 3) nese votohet ne kuvend me 2/3 do te shpallet gjendje e jashtzakonshme, nese jo dekreti i presidentit nuk do te kishte force as efekt.

Me rastin e propozimit te z.Qunit LDK nuk heqi dore nga qendrimet, ndersa VV per kthim e z. Veliut ne ministri u pajta si u duk i ra pishman pasi qe u shkarkua pa arsye.

Shqetsuse eshte fakti edhe per pohimet e ish kryeministrit Kurti per marrveshje te gatshme per shkenbim te territorve, qe ka heshte per 45 dite.

Analize e mocionit te mosbesimit te qeverise KurtiPer ata qe nuk e dine pse u shkarkua Albini, Albini u shkarku per dy…

Julkaissut Ardian Ahmeti Torstaina 26. maaliskuuta 2020

 

Ardian Ahmeti i diplomuar ne Shkenca Politike dhe ne Sociologji, tani student i masterit