Sunday, February 23, 2020
Fun

Ky portret fsheh edhe 8 figura të tjera, vetëm 10% arrijnë t’i gjejnë

Mendja jonë, gjithmonë e angazhuar në përpunimin e të dhënave dhe që mund të mashtrohet me iluzione optike të provokuara apo të rastësishme, ne e dimë tashmë.

Loading...

Me të vërtetë befasues është fakti se disa artistë kanë ditur t’i fshehin dhe t’i kamuflojnë në mënyrë aq perfekte detajet, duke realizuar piktura shumë të bukura që i mbajnë të mbërthyer ata që i shohin.

Ky është rasti i artistit meksikan Octavio Ocampo, një piktor surrealist që ndër të tjera, bën piktura në të cilat iluzionet optike, “mashtrojnë” syrin tonë dhe na duket sikur po lëvizin ndërkohë që i vëzhgon.

Në veprën “Familja e Gjeneralit”, Ocampo ka realizuar një portret që përfshin edhe tetë të tjerë brenda.

Shiheni pikturën me kujdes! Provoni të identifikoni të gjitha mini portretet. Ta dini se ata që e kanë provuar, kanë gjetur vetëm 6 të tillë.